Derikli öğrenciler Avrupa Dil Ödülü dil hünerlerini sergiledi

Mardin'in Derik ilçesinde öğrenciler, Avrupa Dil Ödülü faaliyetleri kapsamında yabancı dil öğrenme konusundaki projelerini sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı dil öğrenme ve öğretme etkinliklerini teşvik etmeyi hedefleyen 2012 Avrupa Dil Ödülü faaliyeti kapsamında Mardin'in Derik ilçesinden 2 okul, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvuru yaptı. Türkiye genelinden toplam 72 proje arasından, her iki okulun projesi de içerik değerlendirme bölümünü geçerek saha ziyaretine kaldı.

Ulusal Ajans'tan gelen jüri üyeleri, dil bilimci Prof. Dr.Güray König ve Leonardo Da Vinci Programı Uzmanı İbrahim Erbir projelerle ilgili saha ziyaretinde bulundu. Uzmanlar, Derik ilçesine bağlı Pirinçli İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni Erdal Can koordinatörlüğünde köy ortamında öğrenciler tarafından çekilen kısa film, belgesel, röportaj vb. ile teknoloji tabanlı dil öğretiminin kullanıldığı ?Pirinçli is Speaking English' adlı projeyi inceledi.

Derik merkeze bağlı Atatürk İlköğretim Okulu'nda ise İngilizce öğretmeni Rabia Kudu koordinatörlüğünde uygulanan bilgisayar ve internet destekli İspanyolca, İtalyanca ve Almanca dillerinin öğrenildiği, yurt dışındaki öğrencilere de Türkçe öğretildiği ?Multilingual Kids' adlı proje izlendi. Her iki projenin de başarılı bulunduğu, sonuçların ilerleyen aylarda açıklanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber